VakantieBieb: een zomer vol verhalen

Van 1 juli t/m 31 augustus is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Vakantiedip voorkomen

Er zijn kinderen bij wie het leesproces niet zo vlot verloopt. Ook zijn er kinderen die na zes weken vakantie teruggezakt zijn in niveau. Daarom is lezen in de zomervakantie heel belangrijk!  

Nieuws

 1. Certificaten voor Voorleescoördinatoren

  Op maandag 8 juni zijn er zes nieuwe Voorleescoördinatoren gecertificeerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Bibliotheek Scherpenzeel kregen de medewerkers hun certificaat uitgereikt door wethouder...

  25 juni 2020

  Bekijk details van Certificaten voor Voorleescoördinatoren

 2. DigiCafé Video

  Het DigiCafé Video van SeniorWeb is een groot succes. Elke twee weken komen een aantal ambassadeurs en andere geïnteresseerden online.

  25 juni 2020

  Bekijk details van DigiCafé Video

 3. Vakantiedip voorkomen

  Er zijn kinderen bij wie het leesproces niet zo vlot verloopt. Ook zijn er kinderen die na zes weken vakantie teruggezakt zijn in niveau. Daarom is lezen in de zomervakantie heel belangrijk!

  25 juni 2020

  Bekijk details van Vakantiedip voorkomen

 4. Bestel de gratis Zomerkit

  De InternetHelden-zomerkit voor ouders bevat handige informatie, tips, leuke activiteiten voor het hele gezin, een EHBO-gids voor online ongelukken een tipsheet en een kaartenset die helpt om op een interactieve...

  25 juni 2020

  Bekijk details van Bestel de gratis Zomerkit

 5. Vakantie-actie: Welk boek lees jij deze zomer?

  Deze zomer wordt voor velen anders dan voorgaande jaren. Misschien ga je deze zomer helemaal niet op vakantie.

  25 juni 2020

  Bekijk details van Vakantie-actie: Welk boek lees jij deze zomer?

 6. VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer...

  25 juni 2020

  Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

 7. Wij zijn weer open!

  Goed nieuws! De Bibliotheek Scherpenzeel is weer open. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen, maar natuurlijk is alles nog niet meteen zoals...

  11 mei 2020

  Bekijk details van Wij zijn weer open!

 8. Jeugdbibliotheek

  Bekijk iedere dag een nieuw voorleesfilmpje van de spannende serie Huisarrest!, bekijk Voorleesfilmpjes ,Met Junior Einstein kun je oefenen voor alle vakken van de basisschool!

  3 april 2020

  Bekijk details van Jeugdbibliotheek

 9. SeniorWeb thuis online

  Als gevolg van het coronavirus zijn we aan huis gekluisterd Voor veel senioren is dit een extra moeilijke tijd. Gelukkig kun je via internet, thuis online, nog voldoende contact hebben met je dierbaren...

  3 april 2020

  Bekijk details van SeniorWeb thuis online

Alle nieuwsberichten

Vakantie-actie: Welk boek lees jij deze zomer?

Deze zomer wordt voor velen anders dan voorgaande jaren. Misschien ga je deze zomer helemaal niet op vakantie. Wij zijn erg benieuwd welke boeken jij tijdens je vakantie leest en op welke locatie.

DigiCafé Video

Het DigiCafé Video van SeniorWeb is een groot succes. Elke twee weken komen een aantal ambassadeurs en andere geïnteresseerden online.  

Leen jij al e-books bij de Bibliotheek?

Wist je dat je met je bibliotheekpas zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je hebt keuze uit meer dan 15.000 e-books. Je kunt ze lezen op een e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop.

Bestel de gratis InternetHelden-zomerkit voor ouders

De InternetHelden-zomerkit voor ouders bevat handige informatie, tips, leuke activiteiten voor het hele gezin, een EHBO-gids voor online ongelukken een tipsheet en een kaartenset die helpt om op een interactieve manier met je kinderen in gesprek te gaan over vijf thema’s.

Online Trainingen SkillsTown

Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 zeer diverse cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar staat nu in het nieuwe Donorregister.

 

De Digitale Voorleestas

Deze week in de Digitale Voorleestas weer twee nieuwe voorleesboeken waarmee je aan de slag kunt. Alles over jarig zijn lees je in ‘Kleine Ezel en jarige Jakkie’ (kadotip: wat dacht je van een zelf geplukt bosje bloemen!). In ‘Nippertje’ lees je over te laat komen. Is zelf een klok knutselen misschien een goed idee?