Info voor werkstuk of spreekbeurt

Info voor Werkstuk of Spreekbeurt

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? De Bibliotheek heeft hier informatie per onderwerp op een rij gezet. De informatie kun je vinden op drie niveaus, basisschool groep 5/6, basisschool groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.
Je kunt nu over 162 onderwerpen informatie vinden. In 2015 komen nog eens er ruim 100 nieuwe onderwerpen bij.
Naar Info voor werkstuk of spreekbeurt
 

Leesplein

Leesplein is sinds 1999 het verzamelpunt voor leesbevordering voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar, ouders en professionals. Alle content die op Leesplein is te vinden, is gerelateerd aan kinder- en jeugdboeken en lezen. De website wordt voortdurend voorzien van nieuwe informatie.
Naar Leesplein

Leesapps

Naar de Leesapps

Voor tablets en smartphones zijn steeds meer leuke en leerzame apps om het lezen op een speelse manier te oefenen. De meeste apps bieden de mogelijkheid om het verhaal voor te laten lezen of zelf (voor) te lezen en bevatten daarnaast vaak allerlei interactiviteit. De Bibliotheek heeft een selectie gemaakt en de apps beoordeeld. 
Naar de Leesapps

Kennisnet

Kennisnet biedt digitale lesideeën bij actuele thema's.
De website is voor basisonderwijs, vooprtgezet onderwijs,
beroepsonderwijs en speciaal onderwijs.
Onderverdeeld in diverse thema's
Naar kennisnet

Liedjes op boekstart.nl

Liedjes zingen is goed voor de taalontwikkeling en het is heel gezellig voor je baby bij alles wat je doet. Het stelt hem gerust en hij kan lekker meebewegen op de klanken en het ritme. Of doe er een (hand)spelletje bij. Wanneer je vergeten bent hoe liedjes ook alweer gaan, kun je je geheugen opfrissen door de liedjes te beluisteren via verschillende links en de BoekStart-spotify lijst. Ook als je kindje wat ouder is blijven liedjes en versjes altijd leuk! 

Bereslim

Bereslim is dé aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. Tot het aanbod behoren digitale prentenboeken, leerzame taalspellen en spellen die een goede taakaanpak stimuleren.
Naar Bereslim