Nieuws

 • Aandacht voor autisme Bekijk details

  21 maart 2023

  Het is weer bijna april, dit betekent dat de maand van Autisme voor de deur staat. Door middel van activiteiten en door informatie te verstrekken willen wij het bewustzijn over Autisme vergroten.

 • Tijdschriften lezen Bekijk details

  21 maart 2023

  Lees ook tijdschriften in de app van de online Bibliotheek. Waar en wanneer je wilt, op je tablet of telefoon.

 • Certificaten Digisterker uitgereikt Bekijk details

  21 maart 2023

  Deelnemers aan de cursus DigiSterker hebben onlangs hun certificaat gekregen. De cursisten hebben in vier bijeenkomsten goed zicht gekregen op de mogelijkheden van DigiD. Ze hebben ook veel geoefend met het inloggen en kennis gemaakt met verschillende overheidswebsites waarbij gebruik gemaakt moest worden van DigiD.

 • Online Bibliotheek Bekijk details

  1 juni 2022

  Als lid van de Bibliotheek Scherpenzeel kun je e-books en luisterboeken lenen bij de online Bibliotheek. Dat is de online versie van je vertrouwde bibliotheek.

 • Beter leren omgaan met je computer of tablet Bekijk details

  23 februari 2022

  Speciaal voor alle beginners die meer willen leren over het omgaan met de computer of tablet, organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel gratis de cursus Klik & Tik. Elke dinsdagavond en donderdagochtend zijn de cursisten welkom in de bibliotheek om te oefenen. De Klik & Tikkers leren typen, e-mailen en internetten.

 • Word vrijwilliger bij de Voorleesexpress Bekijk details

  23 februari 2022

  Met de VoorleesExpress kun jij, met maar een uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. Door samen 20 keer te lezen en taalspelletjes te doen, heb je een meetbaar effect op de taalontwikkeling van een kind. Wij zijn op zoek naar creatieve vrijwilligers die met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

 • Online cursussen – gratis voor bibliotheekleden Bekijk details

  21 december 2021

  Wil je Spaans leren, je nachtrust verbeteren óf aan de slag met social media? Als lid van de Bibliotheek Scherpenzeel heb je gratis toegang tot ruim 160 uiteenlopende online cursussen en trainingen, waarmee je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

 • Vragen over de digitale overheid? Wij helpen je verder! Bekijk details

  24 november 2021

  Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld een qr-code maken, zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer en een DigiD kunnen aanvragen.