Resultaat 1 - 10 (van 24)

• Expositie van borduurwerken

10 april 2018

In de maanden april en mei is er in de Bibliotheek een kleine expositie van borduurwerken van Diny Beunders. Als u denkt bij borduurwerk aan klassieke werkstukken, zult u zien dat met de borduurtechniek eigentijdse en moderne kunst gemaakt kan worden. Bijzonder om te zien zijn de werken die geïnspireerd zijn op andere kunstenaars, maar dan wel met een geheel andere techniek.

Bekijk details van Expositie van borduurwerken

• Media Ukkie Dagen

19 maart 2018

De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs.

Bekijk details van Media Ukkie Dagen

• Tentoonstelling in Kulturhus de Breehoek

19 maart 2018

Tijdens zijn expositie in Kulturhus de Breehoek laat Henk-Jan Witteveen het publiek kennismaken met de kunst iPad arT. Van landschappen tot abstract werk.

Bekijk details van Tentoonstelling in Kulturhus de Breehoek

• Fototentoonstelling prinses Beatrix

18 maart 2018

Tot eind mei is er een fototentoonstelling van prinses Beatrix in de vitrinekasten van de Bibliotheek Scherpenzeel. De tentoonstelling bestaat uit Foto’s, kaarten en andere materialen over het leven van prinses Beatrix die dit jaar 80 jaar is geworden.

Bekijk details van Fototentoonstelling prinses Beatrix

• Boekenweek 2018

19 februari 2018

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk, Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018. En toch is alles wat we doen natuur

Bekijk details van Boekenweek 2018

• Zelf belastingaangifte doen in de Bibliotheek

19 februari 2018

Vanaf 1 maart is het weer tijd voor de belastingaangifte. Wist je dat de Bibliotheek gratis veilige computers en internetverbinding biedt om zelf aangifte te doen en toeslagen aan te vragen?

Bekijk details van Zelf belastingaangifte doen in de Bibliotheek

• Cursus Windows 10 voor beginners

31 januari 2018

Veel mensen hebben een computer of laptop met Windows 10. Om meer grip te krijgen op de computer/laptop en vertrouwd te worden met de mogelijkheden van Windows 10 organiseert Seniorweb Scherpenzeel een beginnerscursus Windows 10. De cursus bestaat uit 4 lessen.

Bekijk details van Cursus Windows 10 voor beginners

• Elke week een boek

24 januari 2018

Ben je een echte boekenwurm? Doe dan mee met BoekPerWeek.

Bekijk details van Elke week een boek

• Een goed verhaal zit tussen je oren

14 december 2017

Met ingehouden adem de laatste pagina’s van een thriller lezen. Een traantje wegpinken bij een meeslepende roman. Teruggaan in de tijd met een boek over geschiedenis. Boeken geven je toegang tot een nieuwe wereld. Een boek laat je genieten.

Bekijk details van Een goed verhaal zit tussen je oren

• Tentoonstelling over lichtfeesten

16 november 2017

Tot begin februari is er in de Bibliotheek Scherpenzeel een tentoonstelling over de Lichtfeesten. De tentoonstelling is samengesteld door Ans van der Marel en Gertie Derks. Zij hebben elkaar leren kennen op Museum Oriëntalis in Heilig Landstichting, waar zij meewerkten aan het inrichten van kerstexposities.

Bekijk details van Tentoonstelling over lichtfeesten