Resultaat 1 - 10 (van 20)

• Boekenweek 2018

19 februari 2018

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk, Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018. En toch is alles wat we doen natuur

Bekijk details van Boekenweek 2018

• Zelf belastingaangifte doen in de Bibliotheek

19 februari 2018

Vanaf 1 maart is het weer tijd voor de belastingaangifte. Wist je dat de Bibliotheek gratis veilige computers en internetverbinding biedt om zelf aangifte te doen en toeslagen aan te vragen?

Bekijk details van Zelf belastingaangifte doen in de Bibliotheek

• Cursus Windows 10 voor beginners

31 januari 2018

Veel mensen hebben een computer of laptop met Windows 10. Om meer grip te krijgen op de computer/laptop en vertrouwd te worden met de mogelijkheden van Windows 10 organiseert Seniorweb Scherpenzeel een beginnerscursus Windows 10. De cursus bestaat uit 4 lessen.

Bekijk details van Cursus Windows 10 voor beginners

• Elke week een boek

24 januari 2018

Ben je een echte boekenwurm? Doe dan mee met BoekPerWeek.

Bekijk details van Elke week een boek

• Een goed verhaal zit tussen je oren

14 december 2017

Met ingehouden adem de laatste pagina’s van een thriller lezen. Een traantje wegpinken bij een meeslepende roman. Teruggaan in de tijd met een boek over geschiedenis. Boeken geven je toegang tot een nieuwe wereld. Een boek laat je genieten.

Bekijk details van Een goed verhaal zit tussen je oren

• Tentoonstelling over lichtfeesten

16 november 2017

Tot begin februari is er in de Bibliotheek Scherpenzeel een tentoonstelling over de Lichtfeesten. De tentoonstelling is samengesteld door Ans van der Marel en Gertie Derks. Zij hebben elkaar leren kennen op Museum Oriëntalis in Heilig Landstichting, waar zij meewerkten aan het inrichten van kerstexposities.

Bekijk details van Tentoonstelling over lichtfeesten

• Gratis leren omgaan met een computer of tablet: Klik & Tik in de Bibliotheek

8 november 2017

Speciaal voor alle beginners die meer willen leren over het omgaan met de computer of tablet, organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel gratis de cursus Klik & Tik. Elke donderdagochtend zijn de cursisten welkom in de Bibliotheek om te oefenen. De Klik & Tikkers leren typen, e-mailen en internetten.

Bekijk details van Gratis leren omgaan met een computer of tablet: Klik & Tik in de Bibliotheek

• Kookboeken 7daagse

23 oktober 2017

Dit jaar vindt de Kookboeken7daagse plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november. Wist je dat de Bibliotheek allerlei leuke kookboeken heeft met de allerlekkerste recepten? We zetten tijdens de 7daagse de mooiste kookboeken bij de entree. Op 14 november staat Tabletcafé XL in het teken van koken met je tablet.

Bekijk details van Kookboeken 7daagse

• Nieuwe cursus Digisterker

21 augustus 2017

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker helpt je op weg. De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing.

Bekijk details van Nieuwe cursus Digisterker

• Gratis cursus ‘Pesten op de werkvloer'

21 augustus 2017

Als lid van een Bibliotheek kan je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Van ons cursusaanbod steek je altijd wat op.

Bekijk details van Gratis cursus ‘Pesten op de werkvloer'