• Warme Kamer Bekijk details

19 november 2022

Niemand hoeft thuis in de kou te zitten. Want iedereen is van harte welkom in de ‘warme kamer’ van de Bibliotheek.

• Anouk is Scherpenzeelse Voorleeskampioen Bekijk details

19 november 2022

Anouk Uittenbogaard uit groep 8 van basisschool Korenmaat is de nieuwe voorleeskampioen van Scherpenzeel.

• Online Bibliotheek Bekijk details

1 juni 2022

Als lid van de Bibliotheek Scherpenzeel kun je e-books en luisterboeken lenen bij de online Bibliotheek. Dat is de online versie van je vertrouwde bibliotheek.

• Beter leren omgaan met je computer of tablet Bekijk details

23 februari 2022

Speciaal voor alle beginners die meer willen leren over het omgaan met de computer of tablet, organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel gratis de cursus Klik & Tik. Elke dinsdagavond en donderdagochtend zijn de cursisten welkom in de bibliotheek om te oefenen. De Klik & Tikkers leren typen, e-mailen en internetten.

• Word vrijwilliger bij de Voorleesexpress Bekijk details

23 februari 2022

Met de VoorleesExpress kun jij, met maar een uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. Door samen 20 keer te lezen en taalspelletjes te doen, heb je een meetbaar effect op de taalontwikkeling van een kind. Wij zijn op zoek naar creatieve vrijwilligers die met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

• Hulp nodig bij het maken van een afspraak voor je (booster)vaccinatie? Bekijk details

21 januari 2022

Een digitale afspraak maken is niet voor iedereen even makkelijk. Gelukkig kun je bij de bibliotheek hulp krijgen bij het maken van een afspraak voor een (booster)vaccinatie.

• Online cursussen – gratis voor bibliotheekleden Bekijk details

21 december 2021

Wil je Spaans leren, je nachtrust verbeteren óf aan de slag met social media? Als lid van de Bibliotheek Scherpenzeel heb je gratis toegang tot ruim 160 uiteenlopende online cursussen en trainingen, waarmee je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

• Vragen over de digitale overheid? Wij helpen je verder! Bekijk details

24 november 2021

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld een qr-code maken, zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer en een DigiD kunnen aanvragen.

• App Online Bibliotheek Bekijk details

23 april 2021

Geniet van e-books en luisterboeken in één app. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Van thrillers tot romans, van waargebeurd tot fantasy. Vanaf nu doe je alles in de app: boeken zoeken, downloaden, lezen en luisteren.

• Tijdschriftenbieb Bekijk details

24 november 2020

De TijdschriftenBieb is een nieuwe, tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kunnen Bibliotheekleden kennismaken met het online lezen van tijdschriften.