Resultaat 1 - 10 (van 17)

• Danny voorleeskampioen van Scherpenzeel

20 november 2017

Na een spannende wedstrijd heeft de jury Danny Dijkhuizen van OBS de Dorpsbeuk uitgeroepen tot Voorleeskampioen van Scherpenzeel 2018. De winnaars uit de groepen 7 en 8 van OBS de Dorpsbeuk, CBS de Glashorst en CBS Korenmaat gingen de strijd met elkaar aan.

Bekijk details van Danny voorleeskampioen van Scherpenzeel

• Tentoonstelling over lichtfeesten

16 november 2017

Tot begin februari is er in de Bibliotheek Scherpenzeel een tentoonstelling over de Lichtfeesten. De tentoonstelling is samengesteld door Ans van der Marel en Gertie Derks. Zij hebben elkaar leren kennen op Museum Oriëntalis in Heilig Landstichting, waar zij meewerkten aan het inrichten van kerstexposities.

Bekijk details van Tentoonstelling over lichtfeesten

• Gratis leren omgaan met een computer of tablet: Klik & Tik in de Bibliotheek

8 november 2017

Speciaal voor alle beginners die meer willen leren over het omgaan met de computer of tablet, organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel gratis de cursus Klik & Tik. Elke donderdagochtend zijn de cursisten welkom in de Bibliotheek om te oefenen. De Klik & Tikkers leren typen, e-mailen en internetten.

Bekijk details van Gratis leren omgaan met een computer of tablet: Klik & Tik in de Bibliotheek

• Eerst certificaat Klik & Tik uitgereikt

8 november 2017

Onlangs werd in de Bibliotheek Scherpenzeel het eerste certificaat van de cursus Klik & Tik uitgereikt aan Monique Voortman. Zij heeft de basismodule van de cursus goed doorlopen.

Bekijk details van Eerst certificaat Klik & Tik uitgereikt

• Kookboeken 7daagse

23 oktober 2017

Dit jaar vindt de Kookboeken7daagse plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november. Wist je dat de Bibliotheek allerlei leuke kookboeken heeft met de allerlekkerste recepten? We zetten tijdens de 7daagse de mooiste kookboeken bij de entree. Op 14 november staat Tabletcafé XL in het teken van koken met je tablet.

Bekijk details van Kookboeken 7daagse

• Nieuwe cursus Digisterker

21 augustus 2017

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker helpt je op weg. De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing.

Bekijk details van Nieuwe cursus Digisterker

• Gratis cursus ‘Pesten op de werkvloer'

21 augustus 2017

Als lid van een Bibliotheek kan je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Van ons cursusaanbod steek je altijd wat op.

Bekijk details van Gratis cursus ‘Pesten op de werkvloer'

• Minder digitaal afhankelijke door SeniorWeb

14 augustus 2017

Digitaal fit is het motto van SeniorWeb. Het leercentrum in Scherpenzeel organiseert de komende tijd verschillende activiteiten om de fitheid te bevorderen.

Bekijk details van Minder digitaal afhankelijke door SeniorWeb

• Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek Scherpenzeel

26 juni 2017

In 2017 kun je bij Bibliotheek Scherpenzeel gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR-wijze. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek Scherpenzeel

• VakantieLuisteren met mooie toptitels voor iedereen

25 juni 2017

Luisterboeken zijn hot! Elke dag ontdekken honderden mensen de LuisterBieb-app. In totaal hebben nu ruim 230.000 mensen de LuisterBieb-app op hun telefoon of tablet staan.

Bekijk details van VakantieLuisteren met mooie toptitels voor iedereen