• DURF! Week van de Alfabetisering

9 augustus 2019

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering vindt plaats van 9 t/m 15 september. Het centrale thema van dit jaar is: DURF!

Bekijk details van DURF! Week van de Alfabetisering

• SeniorWeb

18 juli 2019

SeniorWeb heeft september uitgeroepen tot WhatsApp-maand.

Bekijk details van SeniorWeb

• Fotowedstrijd

11 juli 2019

Tijdens je vakantie mag een handdoek niet ontbreken. Wil je ook kans maken op de felbegeerde bieb-vakantiehanddoek? Doe dan mee met onze fotowedstrijd.

Bekijk details van Fotowedstrijd

• Digicaf√© in de vakantie

20 juni 2019

In de vakantie kun je digitaal fit blijven. Het Digicafé blijft gewoon open.

Bekijk details van Digicafé in de vakantie

• Digitale bronnen van de Bibliotheek nu ook thuis beschikbaar

30 maart 2019

Een mijlpaal voor openbare bibliotheken: de ingekochte digitale bronnen zijn nu ook voor bibliotheekleden thuis beschikbaar.

Bekijk details van Digitale bronnen van de Bibliotheek nu ook thuis beschikbaar

• Nieuwkomers in de collectie

21 januari 2019

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe titels in de bieb, kun je onze digitale aanwinstenlijst bekijken. Hierin vermelden wij de nieuwkomers in onze collectie.

Bekijk details van Nieuwkomers in de collectie

• Literatuurplein

19 november 2018

Ben je dol op literatuur? Op de website van Literatuurplein vind je alles wat met literatuur te maken heeft, zoals literair nieuws, leestips, recencies, intervies, evenementen en nog veel meer.

Bekijk details van Literatuurplein

• Klik & tik

24 april 2018

Speciaal voor alle beginners die meer willen leren over het omgaan met de computer of tablet, organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel gratis de cursus Klik & Tik.

Bekijk details van Klik & tik

• Luisteren voor je lijst

22 januari 2017

Zoek je boeken voor je literatuurlijst? Je kunt ook literatuur luisteren in plaats van lezen! Download de LuisterBieb en kijk bij 'Luisteren voor je lijst'. Handig voor in de bus naar school, in de pauzes tussen je lessen of 's avonds in bed.

Bekijk details van Luisteren voor je lijst

• 45.000 gesproken boeken voor leden met leesbeperking

26 juni 2016

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een leesbeperking. Zo telt ons land ruim 600.000 dyslectici en ongeveer 300.000 slechtzienden. De verwachting is dat het aantal Nederlanders met een leesbeperking de komende vijf jaar met 20% toeneemt. Dit komt door de dubbele vergrijzing en omdat bij steeds meer mensen de diagnose dyslexie wordt gesteld.

Bekijk details van 45.000 gesproken boeken voor leden met leesbeperking