• Ledenwervingsactie: De Bieb van Nu

19 november 2019

De meeste mensen associëren De Bibliotheek met boeken, rust en ruimte. Steeds meer en meer ontwikkelt ‘De Bieb van Nu’ zich ook tot een plek om te kunnen studeren en elkaar te ontmoeten. Of je nu wilt leren hoe Robotica werkt, je kennis wilt vergroten over Windows 10, of wilt luisteren naar verhalen van bekende schrijvers als Özcan Akyol of Annejet van der Zijl, in De Bibliotheek kan het allemaal! De ‘Bieb van Nu’ is een veilige plek die u helpt bij het vergroten van uw wereld.

Bekijk details van Ledenwervingsactie: De Bieb van Nu

• SeniorWeb in december

19 november 2019

We komen uit het tijdperk dat we twee en later zelfs drie zenders hadden om tv te kijken. Vaak zelfs op een kleine zwart-wit televisie. Dat is nu wel anders: enorme grote televisieschermen, en een enorm aanbod.

Bekijk details van SeniorWeb in december

• Isa Lodder voorleeskampioen van Scherpenzeel

19 november 2019

Na een spannende wedstrijd heeft de jury Isa van OBS de Dorpsbeuk uitgeroepen tot Voorleeskampioen van Scherpenzeel.

Bekijk details van Isa Lodder voorleeskampioen van Scherpenzeel

• Seniorweb

18 oktober 2019

De vrijwilligers van SeniorWeb staan ook in november weer voor je klaar. Heb je vragen, kleine problemen of tips op digitaal gebied, kom dan naar het tweewekelijks DigiCafé.

Bekijk details van Seniorweb

• Digitale bronnen van de Bibliotheek nu ook thuis beschikbaar

30 maart 2019

Een mijlpaal voor openbare bibliotheken: de ingekochte digitale bronnen zijn nu ook voor bibliotheekleden thuis beschikbaar.

Bekijk details van Digitale bronnen van de Bibliotheek nu ook thuis beschikbaar

• Nieuwkomers in de collectie

21 januari 2019

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe titels in de bieb, kun je onze digitale aanwinstenlijst bekijken. Hierin vermelden wij de nieuwkomers in onze collectie.

Bekijk details van Nieuwkomers in de collectie

• Klik & tik

24 april 2018

Speciaal voor alle beginners die meer willen leren over het omgaan met de computer of tablet, organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel gratis de cursus Klik & Tik.

Bekijk details van Klik & tik

• Luisteren voor je lijst

22 januari 2017

Zoek je boeken voor je literatuurlijst? Je kunt ook literatuur luisteren in plaats van lezen! Download de LuisterBieb en kijk bij 'Luisteren voor je lijst'. Handig voor in de bus naar school, in de pauzes tussen je lessen of 's avonds in bed.

Bekijk details van Luisteren voor je lijst

• 45.000 gesproken boeken voor leden met leesbeperking

26 juni 2016

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een leesbeperking. Zo telt ons land ruim 600.000 dyslectici en ongeveer 300.000 slechtzienden. De verwachting is dat het aantal Nederlanders met een leesbeperking de komende vijf jaar met 20% toeneemt. Dit komt door de dubbele vergrijzing en omdat bij steeds meer mensen de diagnose dyslexie wordt gesteld.

Bekijk details van 45.000 gesproken boeken voor leden met leesbeperking