• Nieuwkomers in de collectie

21 januari 2019

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe titels in de bieb, kun je onze digitale aanwinstenlijst bekijken. Hierin vermelden wij de nieuwkomers in onze collectie.

Bekijk details van Nieuwkomers in de collectie

• Enthousiaste vrijwilliger Digitale werkplaats gezocht

8 december 2018

De Digitale Werkplaats Scherpenzeel is, ter versterking van het team, op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om met kinderen te werken en affiniteit heeft met computers en (digitale) techniek. Gezien de samenstelling en de ontwikkelingen binnen de Digitale Werkplaats gaat de voorkeur uit naar een vrouw.

Bekijk details van Enthousiaste vrijwilliger Digitale werkplaats gezocht

• Literatuurplein

19 november 2018

Ben je dol op literatuur? Op de website van Literatuurplein vind je alles wat met literatuur te maken heeft, zoals literair nieuws, leestips, recencies, intervies, evenementen en nog veel meer.

Bekijk details van Literatuurplein

• Cursus: Ik log nu zelf in met DigiD

18 juli 2018

Organisaties zoals de Belastingdienst en de gemeente willen steeds meer zaken online met u regelen. U kunt daar gebruik van maken, door bijvoorbeeld uw belastingaangifte via de website van de Belastingdienst doen. Ook kunt u bijvoorbeeld online uw huurtoeslag aanvragen. Dat is handig en bespaart u veel tijd en moeite. In de Digisterker-cursus ‘Ik log nu zelf in met DigiD’ leert u dit. Meld u nu aan voor de cursus in Kulturhus de Breehoek – Bibliotheek.

Bekijk details van Cursus: Ik log nu zelf in met DigiD

• Klik & tik

24 april 2018

Bekijk details van Klik & tik

• Een goed verhaal zit tussen je oren

14 december 2017

Met ingehouden adem de laatste pagina’s van een thriller lezen. Een traantje wegpinken bij een meeslepende roman. Teruggaan in de tijd met een boek over geschiedenis. Boeken geven je toegang tot een nieuwe wereld. Een boek laat je genieten.

Bekijk details van Een goed verhaal zit tussen je oren

• Gratis leren omgaan met een computer of tablet: Klik & Tik in de Bibliotheek

8 november 2017

Speciaal voor alle beginners die meer willen leren over het omgaan met de computer of tablet, organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel gratis de cursus Klik & Tik. Elke donderdagochtend zijn de cursisten welkom in de Bibliotheek om te oefenen. De Klik & Tikkers leren typen, e-mailen en internetten.

Bekijk details van Gratis leren omgaan met een computer of tablet: Klik & Tik in de Bibliotheek

• Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek Scherpenzeel

26 juni 2017

In 2017 kun je bij Bibliotheek Scherpenzeel gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR-wijze. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek Scherpenzeel

• Luisteren voor je lijst

22 januari 2017

Zoek je boeken voor je literatuurlijst? Je kunt ook literatuur luisteren in plaats van lezen! Download de LuisterBieb en kijk bij 'Luisteren voor je lijst'. Handig voor in de bus naar school, in de pauzes tussen je lessen of 's avonds in bed.

Bekijk details van Luisteren voor je lijst

• 45.000 gesproken boeken voor leden met leesbeperking

26 juni 2016

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een leesbeperking. Zo telt ons land ruim 600.000 dyslectici en ongeveer 300.000 slechtzienden. De verwachting is dat het aantal Nederlanders met een leesbeperking de komende vijf jaar met 20% toeneemt. Dit komt door de dubbele vergrijzing en omdat bij steeds meer mensen de diagnose dyslexie wordt gesteld.

Bekijk details van 45.000 gesproken boeken voor leden met leesbeperking