Klik & Tik

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker. Steeds meer zaken kunt en/of moet u via de computer en internet regelen. Denk maar aan bankzaken, de belastingaangifte, werk zoeken of spullen kopen. Voor mensen die geen of heel weinig kennis en ervaring hebben met de computer en internet biedt de Bibliotheek Scherpenzeel de cursus Klik & Tik aan.

U kunt zich  aanmelden door invullen van het contactformulier

De cursus Klik & Tik bestaat uit twee delen:

• De basis
• Het internet op

Deze delen kunt u achter elkaar of los van elkaar volgen. U heeft de keuze om de cursus zelfstandig of met begeleiding in de Bibliotheek te volgen.

Deel 1: De basis
In dit deel leert u de eerste beginselen van omgaan met de computer en internet. In 21 korte hoofdstukken met animaties, filmpjes en oefeningen leert u het toetsenbord gebruiken, en de basis voor e-mailen en internet. Dit deel is bedoeld voor mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met de computer hebben gewerkt.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, e-mail versturen, kopen op het internet.

Deel 2: Het internet op
In deel 2 maakt u kennis met de mogelijkheden van internet en e-mailen. U leert navigeren op internet, e-mails schrijven en versturen. Dit deel is bedoeld voor mensen die wel een computer kunnen bedienen, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Programma
De cursus is om de 14 dagen (de oneven weken) op donderdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur in de Bibliotheek Scherpenzeel. U gaat zelf aan de slag en er zijn mensen om u te helpen. Met een eigen inlogcode kunt u thuis verder oefenen. Voor elk deel dat u heeft doorlopen krijgt u een certificaat.

Welke computer?
Klik & Tik kan op een vaste computer, laptop of op een tablet gedaan worden. In de Bibliotheek kunt u oefenen op een vaste computer, maar we adviseren u om (als u die heeft) uw eigen laptop of tablet mee te nemen. In de Bibliotheek heeft u ook een koptelefoon/oortjes nodig. Deze kunt u meenemen van huis.

Kosten: Op dit moment zijn er aan de nog geen kosten aan verbonden.

Aanmelden: niet nodig. Deelnemers kunnen op elk moment instromen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Bibliotheek.