Word vrijwilliger bij de Voorleesexpress

Gepubliceerd op: 23 februari 2022 11:12

Met de VoorleesExpress kun jij, met maar een uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. Door samen 20 keer te lezen en taalspelletjes te doen, heb je een meetbaar effect op de taalontwikkeling van een kind. Wij zijn op zoek naar creatieve vrijwilligers die met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

Als vrijwilliger heb je wekelijks contact met een gezin in de buurt. Je bezoekt ze thuis of spreekt ergens anders of online af. Je doet dit één, of meerdere keren per week, op vaste momenten. Je kunt dit zelf met het gezin invullen op een manier die bij jullie past. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling.

Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. Leuk en waardevol vrijwilligerswerk!

Ja, ik meld mij aan!