Resultaat 11 - 18 (van 18)

• Scherpenzeel woont duurzaam

24 april 2018

De gemeente Scherpenzeel wil graag dat de inwoners van Scherpenzeel duurzamer gaan leven/wonen. In de bibliotheek staat een informatiekast met brochures, folders en boeken over duurzaamheid.

Bekijk details van Scherpenzeel woont duurzaam

• Elke week een boek

24 januari 2018

Ben je een echte boekenwurm? Doe dan mee met BoekPerWeek.

Bekijk details van Elke week een boek

• Een goed verhaal zit tussen je oren

14 december 2017

Met ingehouden adem de laatste pagina’s van een thriller lezen. Een traantje wegpinken bij een meeslepende roman. Teruggaan in de tijd met een boek over geschiedenis. Boeken geven je toegang tot een nieuwe wereld. Een boek laat je genieten.

Bekijk details van Een goed verhaal zit tussen je oren

• Gratis leren omgaan met een computer of tablet: Klik & Tik in de Bibliotheek

8 november 2017

Speciaal voor alle beginners die meer willen leren over het omgaan met de computer of tablet, organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel gratis de cursus Klik & Tik. Elke donderdagochtend zijn de cursisten welkom in de Bibliotheek om te oefenen. De Klik & Tikkers leren typen, e-mailen en internetten.

Bekijk details van Gratis leren omgaan met een computer of tablet: Klik & Tik in de Bibliotheek

• Minder digitaal afhankelijke door SeniorWeb

14 augustus 2017

Digitaal fit is het motto van SeniorWeb. Het leercentrum in Scherpenzeel organiseert de komende tijd verschillende activiteiten om de fitheid te bevorderen.

Bekijk details van Minder digitaal afhankelijke door SeniorWeb

• Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek Scherpenzeel

26 juni 2017

In 2017 kun je bij Bibliotheek Scherpenzeel gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR-wijze. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek Scherpenzeel

• Luisteren voor je lijst

22 januari 2017

Zoek je boeken voor je literatuurlijst? Je kunt ook literatuur luisteren in plaats van lezen! Download de LuisterBieb en kijk bij 'Luisteren voor je lijst'. Handig voor in de bus naar school, in de pauzes tussen je lessen of 's avonds in bed.

Bekijk details van Luisteren voor je lijst

• 45.000 gesproken boeken voor leden met leesbeperking

26 juni 2016

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een leesbeperking. Zo telt ons land ruim 600.000 dyslectici en ongeveer 300.000 slechtzienden. De verwachting is dat het aantal Nederlanders met een leesbeperking de komende vijf jaar met 20% toeneemt. Dit komt door de dubbele vergrijzing en omdat bij steeds meer mensen de diagnose dyslexie wordt gesteld.

Bekijk details van 45.000 gesproken boeken voor leden met leesbeperking