1. Een maand lang thrillers in het spotlicht

  Tijdens Juni – Maand van het Spannende Boek - staat ditmaal niet de dader centraal maar de misdaadbestrijder: de politie.

  Publicatiedatum: 25 mei 2015

 2. Vakantiebieb

  Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft. In de VakantieBieb-app vind je een leuk leespakket voor het hele gezin. En … Lezen in de vakantie is leuk èn slim!

  Publicatiedatum: 25 mei 2015

 3. Scherpenzeelse Kinderjury kiest beste boek

  De Scherpenzeelse Kinderjury heeft ‘De stenen moppentapper’ van Geronimo Stilton beoordeeld als het beste kinderboek. Nummers 2 en 3 zijn geworden: ‘Ik weet een mop’ van Erik van Os en ‘Spekkie en Sproet, een gevaarlijk knalfeest’ van Vivian den Hollander.

  Publicatiedatum: 25 mei 2015

 4. Muziekweb top 5

  De maand mei staat in het teken van Nijntje. Het pluizige knaagdier uit de pen van Dick Bruna viert dit jaar namelijk haar zestigste verjaardag! Behalve een musical en een expositie in het Centraal Museum daarom deze maand ook top-5 van zingende konijnen.

  Publicatiedatum: 21 april 2015

 5. Tentoonstelling over Kamp Amersfoort

  Bezoekers van de Biblitoheek Scherpenzeel kunnen tot eind mei een tentoonstelling bekijken over Kamp Amersfoort. De verzameling materialen is van de Scherpenzeelse Wim Beelen.

  Publicatiedatum: 21 april 2015

 6. Roel-Peter Bakker beste voorleesvader van Scherpenzeel

  Veel vaders lezen voor en dat vinden de kinderen leuk en gezellig. Een voorleesvader is iets om trots op te zijn. Kinderen konden hun vader dan ook nomineren als de beste voorleesvader van Scherpenzeel. Drie van de genominieerde vaders kwamen vrijdagavond naar de Bibliotheek Scherpenzeel om de strijd aan te gaan.

  Publicatiedatum: 31 maart 2015

 7. Expositie Koningshuis in de bieb

  Tot eind mei is er een expositie van materialen van het Koningshuis, in het kader van 200 jaar Koninkrijk, te bezichtigen in de Bibliotheek Scherpenzeel. De verzameling is van Ria Kooy uit Renswoude.

  Publicatiedatum: 31 maart 2015

 8. Bereslimme boeken

  Bereslimme boeken Leest u uw kind al Bereslim voor? Bereslimme boeken zijn niet alleen leuk voor uw kind, maar dragen ook bij aan de woordenschat en het taalbegrip van uw kind. U kunt ze via de Bibliotheek drie weken gratis lezen.

  Publicatiedatum: 21 maart 2015

 9. Kinderboekenschrijvers bezoeken de Bibliotheek Scherpenzeel

  Annemarie Bon, Mieke van Hooft en Janneke Schotveld waren de afgelopen weken te gast in de Bibliotheek Scherpenzeel. De kinderen van de groepen 4, 5 en 6 van de Bruinhorst, de Dorpsbeuk de Glashorst, en de Maatjes kwamen op bezoek om kennis te maken met de schrijfsters. De kinderen bereiden op school deze bezoeken voor door onder andere het lezen van de boeken van de schrijfster.

  Publicatiedatum: 18 maart 2015

Meer

 • Voordeel met je biebpas

  Een website boordevol met acties en voordeel voor bibliotheekleden in Brabant, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland, Overijssel, Zeeland, Limburg, Flevoland, Friesland, Utrecht en Groningen! Zoek en vind hier snel en eenvoudig alle voordelen.

 • Bent u betrokken bij de bibliotheek?

  Schrijf dan in voor ons online klantenpanel.  Om onze dienstverlening steeds meer te verbeteren en op onze klanten af te stemmen doen wij vier keer per jaar een online onderzoek, BiebPanel. Elk onderzoek gaat over een bepaald thema, zoals de bewegwijzering, de collectie, het personeel en nog veel meer.

 • App de Bieb

  Met de app 'de Bibliotheek ' hebben leden van Openbare Bibliotheken, waaronder Scherpenzeel, altijd en overal toegang tot hun bibliotheek. Raadpleeg via uw mobiel de catalogus van uw bibliotheek en reserveer direct.

  U ziet gemakkelijk welke materialen u in huis hebt en wanneer u deze terug moet brengen. Daarnaast kunt u de materialen op ieder moment via uw mobiel verlengen.

 • Aanwinsten

  Hier vindt u de nieuwste titels die u kunt lenen en reserveren.

 • Welk Boek?

  Welk boek?

  WelkBoek is een nieuwe manier om uw volgende boek te kiezen!

  Kies minimaal één en maximaal vier schuifjes en zet ze op de plek van uw keuze.

  WelkBoek vindt de boeken die passen bij uw vraag. Toch niet wat u zocht? Probeer het opnieuw.

  Er zijn duizenden mogelijkheden. Of zoek op plot, plaats of personage.

   

Biebpanel

Naar Biebpanel

E-Books

Naar Ebooks

Naar E-books

3 maanden gratis proefabonnement!

naar gratisbieb.nl

Verhalenbieb: het ideale 'leestussendoortje'

Korte verhalen die je overal kunt lezen, voor leden en niet-leden. Zo maak je van je wachtmoment een leesmoment!

Download de app in de App Store

Download de app in de Google Play Store

HEMA-Academie

HEMA Academie

Naar HEMA-Academie

Agenda

 1. Opening SeniorWeb Scherpenzeel

  Donderdag 4 juni om 10.00 uur wordt het SeniorWeb Leercentrum Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek officieel geopend door wethouder mevrouw M. van de Fliert-Klein.

  4 juni 2015

  04 jun

 2. Tabletcafé

  Om de veertien dagen is er Tabletcafé in Kulturhus de Breehoek. Op de donderdagochtend van 10.00 uur - 11.30 uur bent u welkom.

  4 juni 2015

  Scherpenzeel

  04 jun

 3. Kleutermuziek: Wie rijmt ermee?

  Op vrijdag 5 juni kunnen peuters en kleuters volop rijmen bij Kleutermuziek in de Bibliotheek Scherpenzeel. Er worden leuke, grappige en mooie rijmpjes verteld, waarbij ook de hulp van de kinderen nodig...

  5 juni 2015

  Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek

  05 jun

 4. Tabletcafé XL: Help, mijn tablet doet het niet meer!

  Niets is zo vervelend als een niet werkende tablet. Waarom doet het apparaat het niet? Kan ik het weer aan de praat krijgen? Vaak lukt dat wel. Met de nodige trucs en tips kunt u meestal een heel eind...

  9 juni 2015

  Kulturhus de Breehoek

  09 jun

 5. Sla uw slag bij de boekverkoop

  Houdt u van romans, leest u graag detectives, of bent u op zoek naar een leuk kookboek of een spannend jeugdboek?

  Van 14:00 tot 20:30

  Kulturhus de Breehoek

  12 jun

 6. Film ‘De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween’

  Verfilming van de gelijknamige roman over een hoogbejaarde man die een roadtrip onderneemt op zijn honderdste verjaardag.

  16 juni 2015

  Kulturhus de Breehoek

  16 jun

 7. Tabletcafé

  Om de veertien dagen is er Tabletcafé in Kulturhus de Breehoek. Op de donderdagochtend van 10.00 uur - 11.30 uur bent u welkom.

  18 juni 2015

  Scherpenzeel

  18 jun

 8. Op ruimtereis met Daan

  Als Daan voor zijn verjaardag een astronautenpak krijgt, vraagt hij aan zijn vader om ook een raket te bouwen. Dat kan zijn vader niet, maar hij neemt hem wel mee naar het ruimtevaartmuseum. Er is van...

  19 juni 2015

  Bibliotheek Scherpenzeel

  19 jun

 9. Tabletcafé

  Om de veertien dagen is er Tabletcafé in Kulturhus de Breehoek. Op de donderdagochtend van 10.00 uur - 11.30 uur bent u welkom.

  2 juli 2015

  Scherpenzeel

  02 jul

Alle agenda berichten

Twitter

Lees website voor