1. Kinderboekenweek, raar maar waar!

  Tijdens de 61ste editie van de Kinderboekenweek staan natuur, wetenschap en techniek centraal onder het motto 'Raar, maar waar!'.

  Publicatiedatum: 7 oktober 2015

 2. Krant maken

  Er is afgelopen weken hard gewerkt door deze kanjers! Resultaat is een zelfgemaakte krant.

  Publicatiedatum: 7 oktober 2015

 3. SeniorWeb Scherpenzeel reikt certificaten uit

  Een vijftiental senioren hebben de afgelopen weken deelgenomen aan de Tablet beginnerscursus. In zes bijeenkomsten is geleerd de tablet (Ipad , Android) beter te gebruiken. De bijeenkomsten zijn georganiseerd door SeniorWeb Scherpenzeel en is afgerond met de overhandig van een certificaat.

  Publicatiedatum: 7 oktober 2015

 4. Vierde editie glossie BIEB ligt voor u klaar

  Haal de mini-glossy gratis op in de Bibliotheek of bekijk hem online. Met de inhoud van de mini-glossy neemt de Bibliotheek u mee in de wereld van het (voor)lezen met tips en trucs en natuurlijk de leukste boeken – zowel op papier als digitaal.

  Publicatiedatum: 27 september 2015

 5. Geef me de vijf!

  De Week van de Opvoeding 2015 staat gepland van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober 2015. Motto is 'Geef me de vijf!'

  Publicatiedatum: 27 september 2015

 6. Kookboekenweek

  Van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november 2015 start de CPNB met de eerste Kookboekenweek. In de Bibliotheek is ook een grote collectie kookboeken. Deze worden tentoongesteld tijdens de Kookboekenweek.

  Publicatiedatum: 27 september 2015

 7. Op het puntje van je stoel

  Op dinsdag 27 oktober start de Bibliotheek Scherpenzeel met het leesprogramma voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het thema is ‘Op het puntje van je stoel’. Dit Leesprogramma gaat over spannende, verhalen vol avonturen en gevaar, bijvoorbeeld detectiveverhalen, boeken over schatten, spionnen, piraten, rovers, dieven en inbrekers. Maar ook avonturen op school, met vriendjes, vriendinnetjes, of spannende belevenissen tijdens vakanties of logeerpartijtjes.

  Publicatiedatum: 27 september 2015

 8. Tentoonstellingen in de Bibliotheek

  In de maanden september en oktober exposeren Stichting Krek en de Speel-o-theek De Speelvallei in de Bibliotheek.

  Publicatiedatum: 8 augustus 2015

 9. Tijd voor Taal

  Er is geen tijd meer te verliezen: het is Tijd voor Taal! Lezen en schrijven zijn namelijk essentieel voor de toekomst van iedereen.

  Publicatiedatum: 8 augustus 2015

Meer

 • Handig voor leden: Gastlenen

  Als lid van de Bibliotheek Scherpenzeel kunt u bij een groot aantal bibliotheken terecht. U kunt namelijk (gratis) gastlid worden bij andere bibliotheken in Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Overijssel. Bijvoorbeeld in de plaats waar u werkt, winkelt of studeert.

  Komt u bijvoorbeeld vaak in Arnhem, Barneveld of Ede? Breng dan eens een bezoek aan een van deze bibliotheken. Met uw pas van de Bibliotheek Scherpenzeel kunt direct materialen lenen. Op de website gastlenen.nl vindt u een overzicht van alle deelnemende bibliotheken. 

 • Voordeel met je biebpas

  Een website boordevol met acties en voordeel voor bibliotheekleden in Brabant, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland, Overijssel, Zeeland, Limburg, Flevoland, Friesland, Utrecht en Groningen! Zoek en vind hier snel en eenvoudig alle voordelen.

 • App de Bieb

  Met de app 'de Bibliotheek ' hebben leden van Openbare Bibliotheken, waaronder Scherpenzeel, altijd en overal toegang tot hun bibliotheek. Raadpleeg via uw mobiel de catalogus van uw bibliotheek en reserveer direct.

  U ziet gemakkelijk welke materialen u in huis hebt en wanneer u deze terug moet brengen. Daarnaast kunt u de materialen op ieder moment via uw mobiel verlengen.

 • Aanwinsten

  Hier vindt u de nieuwste titels die u kunt lenen en reserveren.

 • Welk Boek?

  Welk boek?

  WelkBoek is een nieuwe manier om uw volgende boek te kiezen!

  Kies minimaal één en maximaal vier schuifjes en zet ze op de plek van uw keuze.

  WelkBoek vindt de boeken die passen bij uw vraag. Toch niet wat u zocht? Probeer het opnieuw.

  Er zijn duizenden mogelijkheden. Of zoek op plot, plaats of personage.

   

Biebpanel

Naar Biebpanel

E-Books

Naar E-books

Verhalenbieb: het ideale 'leestussendoortje'

Korte verhalen die je overal kunt lezen, voor leden en niet-leden. Zo maak je van je wachtmoment een leesmoment!

Download de app in de App Store

Download de app in de Google Play Store

HEMA-Academie

Naar HEMA-Academie

Kinderboekenweek: Codewoord

Agenda

 1. Tablet XL: Hoe bewaar ik mijn foto’s?

  Op uw tablet staan veel waardevolle foto’s en bestanden die u niet kwijt wilt raken. Het is daarom belangrijk om een kopie van de bestanden ook altijd op een andere plaats te bewaren. Maar hoe verplaats...

  13 oktober 2015

  13 okt

 2. Raar maar waar: Spectaculaire experimenten in de Bibliotheek

  Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen in de Bibliotheek Scherpenzeel kennismaken met de wereld van atomen en moleculen. Het belooft een spectaculaire middag te worden, verzorgd door Mad Science....

  Van 13:30 tot 14:30

  14 okt

 3. Kinderfilm in de herfstvakantie

  In de herfstvakantie organiseert de Bibliotheek samen met Kulturhus de Breehoek ‘Film en patat’. Kinderen gaan eerst samen naar de film ‘Dummie de Mummie’ kijken en daarna patat eten.

  20 oktober 2015

  20 okt

 4. Film ‘Mommy’

  In oktober wordt de film Mommy vertoond in Kulturhus de Breehoek.

  20 oktober 2015

  20 okt

 5. Tabletcafé

  Om de veertien dagen is er Tabletcafé in Kulturhus de Breehoek. Op de donderdagochtend van 10.00 uur - 11.30 uur bent u welkom.

  22 oktober 2015

  Scherpenzeel

  22 okt

 6. WhatsApp in de wijk, de BuurtWhatsApp

  WhatsApp is het versturen en ontvangen van berichtjes met een smartphone. Dit wordt veelal in privésituaties gedaan. Maar er kan meer. In Scherpenzeel is er in een aantal wijken een BuurtWhatsApp-groep,...

  26 oktober 2015

  26 okt

 7. Theatervoorstelling Dichter bij Elk-ander

  Op vrijdag 30 oktober is de try-out van de voorstelling Dichter bij Elk-ander, gespeeld door Kirsten Benschop en Rinus van Warven.

  30 oktober 2015

  30 okt

 8. Tabletcafé

  Om de veertien dagen is er Tabletcafé in Kulturhus de Breehoek. Op de donderdagochtend van 10.00 uur - 11.30 uur bent u welkom.

  5 november 2015

  Scherpenzeel

  05 nov

 9. Tabletcafé

  Om de veertien dagen is er Tabletcafé in Kulturhus de Breehoek. Op de donderdagochtend van 10.00 uur - 11.30 uur bent u welkom.

  19 november 2015

  Scherpenzeel

  19 nov

Alle agenda berichten

Twitter

Lees website voor