Nederland Leest

Nederland Leest in november

In november leest heel Nederland één boek, dat leden cadeau krijgen van de Bibliotheek, de plek voor ontmoeting en gesprek. Het thema van Nederland Leest voor 2020 sluit daar perfect bij aan: Kleine geschiedenis, grote verhalen.  

Gratis boek tijdens Nederland Leest

Kom naar de bieb tijdens Nederland Leest en je krijgt het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer van ons cadeau! In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Je kunt dit boek de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt.

Campagne Nederland Leest

Nederland Leest is een jaarlijkse bibliotheekcampagne van stichting CPNB die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema.

Eén boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Nederland Leest staat dit jaar in het teken van. Duik in de geschiedenis van Scherpenzeel of omgeving met zoekmachine Delpher of ga in gesprek met andere lezers over het boek dat je cadeau krijgt of over een ander boek met een geschiedenis thema.