Wat is er te doen met Sinterklaas?

Sinterklaas wordt nog leuker met leuke tips voor boeken, films, muziek en activiteiten!

2 december: Voorleesuurtje en knutselen

In december staat het Voorleesuurtje in het teken van Sinterklaas.

Er wordt een verhaal voorgelezen over Dikkie Dik die nog lang niet wil slapen. Wat als hij slaapt als Sinterklaas langskomt?

Kijk snel verder!

Prentenboeken voor kinderen van 0 - 3 jaar

• Jet Boeke Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

Het is pakjesavond en Dikkie Dik is heel benieuwd of hij van Sinterklaas een cadeautje zal krijgen. Hij wil wakker blijven tot de Sint komt. Steeds hoort hij iets. Zal dat eindelijk Sint zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en grote flappen. Vanaf ca. 2 jaar

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 2 en 3 jaar

Sinterklaasboeken voor kinderen van 4 - 6 jaar

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf maandag 7 november is het Sinterklaasjournaal weer op tv! Elke dag om 18.00 uur op Zapp.

Naar het Sinterklaasjournaal

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)

Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (bibliotheek leesniveau A)

Boekentips van onze redactie

• Jonas Boets Ik help... de Sint

Een pakjespiet laat zien hoe alle pakjes bij de juiste kinderen terechtkomen. Help je mee om de zak met brieven leeg te schudden en de gevallen cadeautjes op te vangen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige illustraties in matte tinten en een interactieve tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

• Sjoerd Kuyper Het kleinste pietje

De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Prentvertelling met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Sinterklaasfilms

Sinterklaasliedjes

Informatie over Sinterklaas

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Ga naar de online Bibliotheek

Tips van onze redactie

• Hanneke de Zoete De zoete zusjes vieren Sinterklaas

‘De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas’ is hét sinterklaasboek van nu. De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan...

Luisterboek (digitaal)

• Emanuel Wiemans, Marjet Huiberts De schminkpietjes

Kiko en Mano helpen hun vader in de pietenschool met het inpakken van cadeautjes. In een kast vinden ze een schminkdoos, waarmee ze zichzelf als hondje en vlinder schminken. Dat willen de andere pieten ook! Piet Diego vindt die Bonte Pieten maar niks. Wat vindt Sinterklaas ervan? Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

E-book

E-books over Sinterklaas