Naar de bieb in je vakantieplaats

Gepubliceerd op: 1 juni 2022 17:25

Als lid van de Bibliotheek Scherpenzeel kun je alle kanten op. Je kunt met je bibliotheekpas namelijk ook bij alle andere Nederlandse openbare bibliotheken materialen lenen. Bijvoorbeeld in de plaats waar je op vakantie bent.

Gastlid worden
Ben je lid van Bibliotheek Scherpenzeel, dan kun je jezelf bij meerdere bibliotheken laten inschrijven als gastlener. Andersom geldt hetzelfde; ben je lid van een andere openbare bibliotheek, dan kun je je bij onze bibliotheek als gastlid laten registreren en materialen lenen.

Hoe zit het met de leenregels?
Materialen die je bij een gastbibliotheek leent, moet je bij de gastbibliotheek terugbrengen. Het reglement van de bibliotheek waar je leent is geldend, daardoor kunnen tarieven en leentermijnen afwijken van de voorwaarden, die je gewend bent. Let vooral goed op de transactiebon: daarop staan de inleverdata.

Waar betaal ik mijn abonnementsgeld?
Je blijft lid van de bibliotheek waar je nu bent ingeschreven. Dit is je thuisbibliotheek en daar betaal je je abonnementsgeld aan.