Minder digitaal afhankelijke door SeniorWeb

Gepubliceerd op: 14 augustus 2017 14:07

Digitaal fit is het motto van SeniorWeb. Het leercentrum in Scherpenzeel organiseert de komende tijd verschillende activiteiten om de fitheid te bevorderen.

Door het toenemend gebruik en de mogelijkheden van computers, smartphones en tablet en de verwachting van anderen dat u daar goed om kunt gaan, is het belangrijk dat iedereen digitaal fit is. Iedereen omdat je dan minder afhankelijk bent voor dagelijkse activiteiten van anderen.
Zo is er om de 14 daagse TabletCafé op de donderdagochtenden tussen 10.00 en 11.30, 17 en 31 augustus en 14 september enzovoort. Tablets zijn handige apparaten en in veel huishoudens niet meer weg te denken. Er kan heel veel met die apparaten. Voor degenen die hierbij hulp nodig hebben is er het Tabletcafé. Tijdens het Tabletcafé ontmoet u andere tabletgebruikers waarmee u samen aan de slag kunt gaan met uw tablet, ervaringen en handigheidjes uitwisselen, tips en trucs geven en ontvangen, van en met elkaar leren.
Iedere maand is er TabletCafé XL: tijdens deze avonden word er een onderwerp behandeld.
Voor de beginnende computeraar is er een training: Klik & Tik. Hier leer je omgaan met de computer of je tablet en hem bedienen, een emaillen, typen en surfen. Training Klik en Tik is op hetzelfde moment als de TabletCafe’s .
Ben je al wat fitter dan is er zijn instructie bijeenkomsten om “haal meer uit je tablet” in zes lessen leren we onder anderen navigeren, het apparaat instellen, app downloaden en beheren, agenda en contacten, verder is er aandacht voor de veel gebruikte APP.
Voor specifieke problemen is een spreekuur, waar bij u alleen met ambassadeur een één of één de volle aandacht krijgt. Voor het spreekuur moet u zicht op geven.
Meer weten over DigiD, daar goed en veilig mee om te gaan. Beter gebruik maken van de digitale overheid: gemeente – belangdienst, Toeslagen, Sociale Verzekeringsbank. Tijdens deze cursus leert u zelfstandig daarmee om te gaan.
Door het gehele jaar worden diverse Workshops georganiseerd. Het volledige programma staat op de website: scherpenzeel.seniorweb.nl
Hier kunt u zich ook opgeven voor de nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van de activiteiten van het leercentrum.
Meer informatie over SeniorWeb Scherpenzeel en over de mogelijkheden. Bel 033 2773107, bezoek de Bibliotheek Scherpenzeel of mail naar: scherpenzeel.seniorweb@gmail.com