Gratis leren omgaan met een computer of tablet: Klik & Tik in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 8 november 2017 12:56

Speciaal voor alle beginners die meer willen leren over het omgaan met de computer of tablet, organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel gratis de cursus Klik & Tik. Elke donderdagochtend zijn de cursisten welkom in de Bibliotheek om te oefenen. De Klik & Tikkers leren typen, e-mailen en internetten.

De deelnemers installeren zich met hun eigen meegebrachte tablet of laptop. Nadat de internetverbinding is gemaakt, kan er worden gestart. Marjon de Kruijff van de Bibliotheek vertelt enthousiast: “Het leuke aan deze online cursus is dat de deelnemers in hun eigen tempo alle onderdelen kunnen afwerken. Het maakt niet uit hoe snel of langzaam iemand is.”
Een aantal deelnemers is in september begonnen met de cursus Klik & Tik. De reacties zijn lovend; iedereen die wil leren omgaan met een computer of tablet raden zij aan naar de cursus te komen. In de cursus worden alle onderdelen toegelicht in een filmpje met duidelijke uitleg. Er worden geen ingewikkelde computertermen gebruikt.

Een van de deelnemers: “Je wordt eigenlijk bij de hand genomen en door de cursus heen geleid. Mocht je ergens niet uitkomen, dan zijn de medewerkers van de Bibliotheek in de buurt om je te helpen.” Op de vraag wat de deelnemers tot nu toe hebben geleerd, blijkt dat allen veel vrijer zijn geworden met de computer of tablet. Ze zijn veel zekerder met de computer/tablet. “Ik heb mijn tablet al sinds januari in de kast liggen. Sinds ik de cursus doe, gebruik ik het apparaat regelmatig met veel plezier”, aldus een van de deelnemers. De Kruijff: ”De deelnemers boeken grote voortuitgang. Ze worden steeds handiger en zelfstandiger en kunnen bijvoorbeeld zelf verbinding met internet maken en inloggen.

Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers voor de cursus Klik & Tik. De gratis cursus is elke donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te bellen naar: 033-2773107.