Ga mee op schattenjacht met de Bibliotheek!

Gepubliceerd op: 1 juni 2022 17:37

Deze zomer is de Bibliotheek jouw reisleider. Met Vakantielezen beleven we samen avonturen en ontdekken we de mooiste verhalen. Zo wordt lezen extra leuk! Maak een bordspel op de Sprookjeseilanden, ren je rot in Sportmanië of lees het verhaal van Manon Sikkel.

Vakantielezen is een ontdekkingsreis voor beginnende lezers uit de groepen 3 en 4. Met Vakantielezen wil de Bibliotheek Scherpenzeel het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Reis mee! Op vakantie-lezen reizen gezinnen langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen ze spellen en proberen ze een schat te vinden. Paul van Loon, Manon Sikkel, Harmen van Straaten, Milouska Meulens, Annemarie Bon en Tosca Menten schreven speciaal voor Vakantielezen een verhaal. In welk land start jullie reis? Verzamel alle schatten en maak kans op een tablet. Meld je gratis aan op vakantie-lezen

In de bibliotheek kunnen kinderen in de zomervakantie meedoen met een speurtocht. De kinderen gaan op zoek en maken bij elk land een opdracht. Ze vullen op de schatkaart een woord in. Is de schatkaart vol en kloppen alle woorden? Dan krijgen de kinderen het Grote Poef en de Schat-spel mee naar huis.