Expositie van borduurwerken

Gepubliceerd op: 10 april 2018 20:39

In de maanden april en mei is er in de Bibliotheek een kleine expositie van borduurwerken van Diny Beunders. Als u denkt bij borduurwerk aan klassieke werkstukken, zult u zien dat met de borduurtechniek eigentijdse en moderne kunst gemaakt kan worden. Bijzonder om te zien zijn de werken die geïnspireerd zijn op andere kunstenaars, maar dan wel met een geheel andere techniek.

Diny Beunders is uit hobby begonnen met borduren. Beunders: “Eind jaren ‘70 kocht ik mijn eerste grote kruissteek telpatroon. Vele jaren later kwam “de groentetuin” in mijn keuken te hangen. Er volgden nog verschillende telpatronen. Nu ook vrij werk zonder telpatroon, gewoon voor de kleur of het opmaken van al die restjes borduurzijde. Het fijne van dit borduren is dat het makkelijk is mee te nemen. Het heeft geen haast, soms verbleef het jaren in mijn werkmand en je kunt het zo weer oppakken. Heerlijk om te doen en het geeft mij rust.”

De werken van Diny Beunders zijn tijdens te openingstijden van de Bibliotheek te bekijken.