Een goede daad is het delen waard

Gepubliceerd op: 22 augustus 2017 21:17

2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. We hebben het dan wel over de beroepsbevolking, dus iedereen tussen de 18 en 65 jaar! In Scherpenzeel zijn dat omgerekend zo’n 800 mensen.

Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. Met wat hulp en inzet kan er wat gedaan worden aan de laaggeletterdheid. De betrokken zullen niet gauw uit zichzelf daarmee te koop gaan lopen en het daarom versluieren. De omgeving is dan ook een belangrijke stimulans om de laaggeletterde te helpen om het probleem op te lossen. We vragen daarom ook uw hulp om de laaggeletterdheid in Scherpenzeel terug te brengen. Stuur daarom tijds de Week van de Alfabetisering uw oplossing om de laaggeletterdheid te verminderen. Uw reactie kunt u sturen naar: Bibliotheek Scherpenzeel, Marktstraat 59, 3925 JP Scherpenzeel of naar info@bibliotheekscherpenzeel.nl o.v.v. Laaggeletterdheid. Meer informatie over laaggeletterdheid kunt u vinden op: www.lezenenschrijven.nl

Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Helaas weten te weinig mensen in Nederland van dit probleem af. En hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 4 tot 10 september de Week van de Alfabetisering met als thema: een goede daad is het delen waard.

Tijdens de Week van de Alfabetisering worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk op de kaart wat er bij jou in de buurt allemaal georganiseerd wordt!
https://www.weekvandealfabetisering.nl/bij-jou-in-de-buurt