Doe mee met de ZomerLeesBingo

Gepubliceerd op: 8 juli 2017 12:06

De zomervakantie staat voor de deur. Tijd om eens lekker te lezen met de bijzondere opdrachten van de ZomerLeesBingo.

ZomerLeesBingo is een actie van de Bibliotheek Scherpenzeel voor alle kinderen van de basisschool. Zo is het lezen tijdens de vakantie extra leuk. Haal een ZomerLeesBingokaart in de Bibliotheek en begin met lezen. Voor elke uitgevoerde leesopdracht mag je een zonnetje inkleuren op de bingokaart. Als de Bingokaart helemaal vol gelezen is, dan maak je kans op een prijs!

De ZomerLeesBingo duurt tot en met 31 augustus 2017
De ZomerLeesBingo heeft als doel dat kinderen tijdens de zomervakantieperiode blijven lezen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die tijdens de vakantie niet lezen 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen. Dit wordt de ‘zomerdip’ genoemd. Het is dus belangrijk om ook in de lekker lange zomervakantie te blijven lezen.