Bibliotheek krijgt kwaliteitscertificaat

Gepubliceerd op: 24 november 2021 14:45

Bibliotheek Scherpenzeel voldoet aan de kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) heeft de Scherpenzeelse bieb getoetst op onder meer het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Het resultaat was positief en de CBCT heeft de bibliotheek een officieel kwaliteitscertificaat toegekend.

Directeur Alfred Haaksma is erg blij met het certificaat, dat volgens hem bevestigt dat de functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig. ,,We zijn trots dat wij als kleinste bibliotheekorganisatie op dit moment kunnen voldoen aan de eisen en verwachtingen die gesteld worden aan een openbare bibliotheek in Nederland.

Naast wettelijke eisen zijn er brancheverplichtingen waar we aan moeten en willen voldoen. De bibliotheken hebben sinds een aantal jaren forse wettelijke taken en opdrachten erbij gekregen.’’ Haaksma geeft daarmee een signaal af aan de gemeente Scherpenzeel. ,,Het moet wel lokaal mogelijk gemaakt worden om uitvoering te geven aan het openbaar bibliotheekwerk. De gemeente heeft het voornemen om de bibliotheek fors te gaan korten, wat gevolgen zal hebben voor de dienstverlening.’’