Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Oud worden, jong blijven

In november leest heel Nederland één boek. Dit jaar binnen het thema 'Oud worden, jong blijven'. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal?

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Dit is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een ode aan de vertelkunst – een prachtig, met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, dat bekroond werd met de Publieksprijs 1999. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Mevrouw mijn moeder | Yvonne Keuls

Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers

Leden van de bibliotheek krijgen tijdens Nederland Leest het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau. Zolang de voorraad strekt! Met dit boek richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden. Lees en praat mee over dit boek in de bibliotheek.

Meer informatie?
Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Meer informatie en activiteiten vind je op de website van Nederland Leest.

Tips van de redactie

Andere titels van Yvonne Keuls

Nederland Leest Junior

De regels van drie van Marjolijn Hof

Twan gaat met zijn zus, moeder en oma naar IJsland. Ze gaan opi Kas ophalen, omdat hij niet meer voor zichzelf kan zorgen. Maar opi Kas heeft zijn eigen plan. Dit boek is voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bekijk dit boek

Andere titels van Marjolijn Hof

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

Marjolijn Hof De regels van drie

Luisterboek

Lekker luisteren naar 'De regels van drie?' We hebben deze titel ook als luisterboek!

Bekijk dit luisterboek

Luisterboeken van Yvonne Keuls