Heel Nederland Leest

Lees jij mee? Haal het gratis boek op!

Dit jaar lezen we Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Het ligt voor je klaar bij de bieb! Haal vanaf 1 november het gratis boek Sonny Boy op bij de Bibliotheek. Zolang de voorraad strekt!

hebban.nl/heelnederlandleest


Cadeau van de Bibliotheek

Sonny Boy van Annejet van der Zijl

Levensgeschiedenis van een 19-jarige Surinaamse student en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw, die in 1928 verliefd op elkaar worden, een zoon krijgen (Sonny Boy), een pension in Scheveningen beginnen en in de WO II onderduikers in huis nemen.

Bekijk dit boek


Filmmiddag met Sonny Boy

Op 17 november organiseert SWO Scherpenzeel – Renswoude samen met de Bibliotheek en Kulturhus de Breehoek een filmmiddag met de film ‘Sonny Boy’. De verfilming van de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl, die deze maand centraal staat bij Heel Nederland Leest.

Sonny Boy is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een verboden liefde. Rika (Ricky Koole) heeft goede redenen om het huwelijk met haar man Willem (Marcel Hensema) te beëindigen. Ze verlaat hem en haar vier kinderen en vestigt zich in Den Haag. Dan begint de zware strijd om haar kinderen te kunnen zien en om het hoofd boven water te houden. Ze ontmoet de 17 jaar jongere Surinaamse Waldemar (Sergio Hasselbaink). Ze krijgen een stormachtige verhouding. Rika raakt al snel zwanger en bevalt van een zoon, Waldy, die ze ''Sonny Boy'' noemen. Als de oorlog uitbreekt, verandert Rika's pension als snel in een toevluchtsoord voor onderduikers. Dit gaat een tijd goed, totdat er op een morgen een inval plaatsvindt. Ze zijn verraden en worden samen met alle onderduikers afgevoerd. Zal Sonny Boy zijn beide ouders ooit nog terugzien…?

De filmmiddag is op vrijdag 17 november om 14.00 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De bijdrage is €10,00 per persoon, inclusief 2 consumpties.

Aanmelden kan op de website van de SWO of bel 06 1940 61 20.
 

Andere titels van Annejet van der Zijl


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Annejet van der Zijl

Luisterboeken van Annejet van der Zijl