Vanaf 20 januari 2021 verwelkomen we een bijzondere gast. Coco komt tot leven tijdens de Nationale Voorleesdagen. Medewerkers van de bibliotheek gaan bij de scholen en kinderopvang voorlezen uit het prentenboek ‘Coco kan het!’. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! Bekijk nu het prentenboek van het jaar 2021 Coco kan het! in de Digitale Voorleestas. In het filmpje leest schrijfster Loes Riphagen haar boek voor. Heb jij Coco kan het! ook gelezen? Hang dan jouw geknutselde Coco voor het raam!

Het verhaal

Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Lezen is voor iedereen

Voorlezen aan kinderen is betekenisvol om vier redenen. Het prikkelt hun fantasie, hun taalgevoel wordt ontwikkeld, het vergroot de woordenschat en voorlezen draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters voor verwerking in hun spel. Zo is lees- en kijkplezier gegarandeerd...!

Zelf aan de slag

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind!

Gratis cadeautje

Kinderen tussen 2 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen (zolang de voorraad strekt ) een leuk cadeau: een vingerpopje van Coco uit het prentenboek ‘Coco kan het!’. Een bibliotheekpas is gratis voor kinderen tot 18 jaar.