Nationale Voorleesdagen 2019

De Bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen te stimuleren. Daarom gaan de medewerkers van de Bibliotheek in de periode van 23 januari tot 2 februari voorlezen bij de kinderopvang en basisscholen.

Zelf aan de slag

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij je kind!

Gratis cadeautje

Kinderen tussen 2 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen (zolang de voorraad strekt ) een leuk cadeau: een vingerpopje van de poes Harry uit het prentenboek Een huis voor Harry. Een bibliotheekpas is gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Voorlezen, zingen, muziek maken en knutselen

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert de Bibliotheek leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun ouders. Kom op vrijdag 1 februari om 14.30 uur naar de bieb en stap in de wereld van de kat Harry, de hoofdpersoon uit Een huis voor Harry, het’ Prentenboek van het Jaar’ dat werd geschreven door Leo Timmers.