Workshop Mineralen in water meten

1 oktober 2022 | Bibliotheek Scherpenzeel

Kosten: Gratis

Weekend van de Wetenschap, 1 en 2 oktober is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie.

In bijna al het water zitten mineralen. Dit zijn belangrijke bouwstoffen van de natuur. Goed voor ons en voor planten. Zout is ook een mineraal, de zee zit er vol mee. Maar niet alle mineralen zijn gezond en zeker niet als we er te veel van binnen krijgen.

In de workshop ga je de hoeveelheid mineralen in verschillende vloeistoffen onderzoeken. In de workshop maken we met de Microbit een mineralenmeter. Nadat de meter is gemaakt, gaan we experimenteren met verschillende vloeistoffen (water).

Deze workshop wordt georganiseerd op zaterdag 1 oktober om 10.00 uur in de Bibliotheek.
Wil je ook meer weten over de mineralenmeter en andere metingen die je thuis kan doen? Geef je dan op voor de workshop, voor minimumleeftijd 10 jaar. Opgeven voor 25 september 2022. Toegang is gratis.

Meer informatie: weekendvandewetenschap.nl.