Taal, Thee & Koffie in de bieb

8 augustus 2017, van 13:30 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Scherpenzeel

Kosten: Gratis

Op 9 mei start in de Bibliotheek Scherpenzeel: Taal, Thee & Koffie. Dit initiatief is genomen omdat iedereen in Nederland zich goed mondeling moet kunnen uitdrukken. Het spreken van de taal is nodig om goed te kunnen functioneren in de samenleving, zowel privé als qua werk. Het leren van een taal wordt verbeterd door het goed en veelvuldig spreken van de Nederlandse taal.

Iedere week is er op dinsdagmiddag een bijeenkomst van 13.30 tot 15.00. De bijeenkomst is voor iedereen die zijn of haar mondelinge taalvaardigheid wil verbeteren. Er wordt alleen Nederlands gesproken, zodat iedereen kan deelnemen.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes met maximaal 4 deelnemers en een begeleider. De deelname is gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Er wordt geen les geven. Hiervoor zijn specifieke opleidingsinstituten en leertrajecten. Taal, Thee & Koffie is gericht op het verbeteren van de mondelinge vaardigheid. Taal, Thee & Koffie is aangesloten bij “Het begint met taal” een landelijke organisatie die zorgt voor materialen, begeleiding en scholing van de vrijwilligers.

Taal, Thee & Koffie is een initiatief van de Bibliotheek Scherpenzeel en er wordt nauw samengewerkt met verschillende andere lokale maatschappelijke organisaties.