Midas Dekkers komt naar Scherpenzeel / Woudenberg

12 maart 2018

Wie kent hem niet, bioloog en schrijver Midas Dekkers. Op maandagavond 12 maart is hij te gast in Hotel Restaurant Schimmel in Woudenberg. De Rotary en de Bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg hebben speciaal voor de Boekenweek Midas Dekkers uitgenodigd. Het thema van de Boekenweek is natuur.

Bioloog en schrijver Midas Dekkers benadert (biologische) thema's op volstrekt eigen wijze. Hij praat zoals hij schrijft en hij schrijft zoals hij praat: uniek, als Midas.  

Midas Dekkers
Midas Dekkers is in 1946 geboren in Haarlem, maar groeide op in Amsterdam, waar hij ook biologie studeerde. Als student begon hij te schrijven en al gauw publiceerde hij stukjes over dieren in onder andere NRC Handelsblad, de Volkskrant en de Vara-gids. De volstrekt eigen insteek waarmee hij zijn thema's te lijf gaat vormt een organisch geheel met zijn abrupte, plastische stijl. Dezelfde stoere, eigenzinnige toon klinkt door in zijn boeken, die hij voor volwassenen maar ook voor kinderen schreef. Titels als ‘Houden beren echt van honing’ (1985), ‘Lief dier’ (1992), ‘De vergankelijkheid’ (1997), ‘De Larf’ (2002) zijn van zijn hand. Andere boeken die Midas Dekkers heeft geschreven zijn ‘Rood: Een Bekoring’ (2011) ‘De kleine verlossing of de lust van ontlasten’ (2014), ‘De thigmofiel’ (2015). En natuurlijk zijn laatste boek ‘Volledige vergunning’(2017). In Volledige vergunning beschrijft Midas Dekkers zijn favoriete cafés in Nederland, hun eigenzinnige eigenaren of barkeepers, kroegtijgers, de mores aan de stamtafel, de geneugten en gevaren van drankgebruik, en veel meer.

Midas Dekkers is natuurlijk ook bekend van zijn radiorubriek bij Vroege Vogels waarmee hij in 2007 is opgehouden. Ook is hij intussen een tv-persoonlijkheid, onder meer door tv-programma als Gefundenes Fressen, Eerste druk en Midas. De Midas van de televisie en de Midas in zijn columns en boeken verschillen maar weinig: als je Dekkers leest, 'hoor' je de tekst met zijn stem en ontspannen dictie door je hoofd gaan. Midas praat zoals hij schrijft, of schrijft zoals hij praat.

Wie bioloog Midas Dekkers met zijn eigen, originele persoonlijkheid en stijl wil ontmoeten, is van harte uitgenodigd op maandag 12 maart in Hotel Restaurant Schimmel, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg. De avond begint om 20:00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur.
Koop vooral tijdig uw toegangskaarten! Toegangskaarten à € 8,50 zijn vanaf 1 februari te koop in Woudenberg bij Boekhandel van Lunteren en de Bibliotheek.

In Scherpenzeel zijn kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel de Zonnebloem, Primera en de Bibliotheek.
Kaarten zijn ook online te bestellen bij bibliotheek Eemland via onderstaande knop.