Info-ochtend: Lezen op een e-reader of een tablet

6 september 2018

Seniorweb Scherpenzeel organiseert op donderdag 6 september een informatie-ochtend over digitaal lezen op een e-reader of een tablet. Steeds minder mensen slepen stapels boeken mee op vakantie of op reis. In plaats daarvan lezen ze liever een e-book.

Dat is een digitaal bestand waarin de
complete inhoud van een boek is opgeslagen. Leden van de Bibliotheek hebben toegang tot duizenden e-books, maar ook verschillende bekende winkels, verkopen tegenwoordig e-books.
Om e-books te lezen hebt u een leesapparaat nodig. U kunt hiervoor de computer of laptop gebruiken, al is deze apparatuur natuurlijk niet erg handzaam.
Het gebruik van een tablet of e-reader ligt daarom meer voor de hand. Deze apparaten zijn licht en neemt u gemakkelijk overal mee naartoe.

Een e-reader is speciaal bedoeld voor het lezen van e-boeken, terwijl een tablet ook andere functies in huis heeft.
Tijdens de informatieve ochtend wordt u bijgepraat over de voor- en nadelen van het lezen op een e-reader en een tablet.
Ook zullen de verschillende mogelijkheden voor het aanschaffen en downloaden van e-books de revue passeren.

Tijdens de ochtend zijn er verschillende apparaten aanwezig, zodat u het zelf kunt uitproberen en ervaren.
De informatie-ochtend wordt gehouden op donderdag 6 september van 10.00 – 11.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel.
De entree is € 5,00 per persoon. Aanmelden uiterlijk 30 augustus via onderstaande knop.