Het speelgoed van de toekomst

28 november 2017 | Bibliotheek Scherpenzeel

Kosten: 19.30 - 21.00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Sinterklaas is over een paar weken weer in het land. Vroeger werden de kinderen verrast met een pop of een kleurboek. Tegenwoordig is dat wel anders. De mogelijkheden worden steeds groter.

We kunnen al allerlei speelgoed aanschaffen die verbonden zijn met internet. Dit noemen we ‘Internet of toys’. Bij Internet of Toys gaat het om speelgoed dat jouw kind gebruikt voor ontspanning of educatieve doeleinden. Denk hierbij aan het volgende speelgoed: een pop waarmee jouw kind een gesprek kan voeren, een slimme knuffelbeer die de verjaardag en lievelingskleur van je kind onthoudt én speelfiguurtjes die via internet in verbinding staan met een computerspel tot complete robots. Leuk en handig speelgoed, maar ook speelgoed waarbij het belangrijk is voor jou als ouder om onder andere te weten hoe de verbinding met internet beveiligd is, wie toegang heeft tot de gegevens die jouw kind via het speelgoed verstuurt en bij wie je terecht kunt voor vragen over de software en veiligheid.

Tijdens de week van de mediawijsheid, organiseert de Bibliotheek in samenwerking met Speel-o-theek de Speelvallei een avond voor ouders en overige belangstellenden over het internet of toys. Tijdens de avond wordt ingegaan op de verschillende soorten speelgoed, de veiligheid en speelbaarheid.

De avond wordt gehouden op dinsdag 28 november van 19.30 – 21.00 uur in Kulturhus de Breehoek. Reserveer hier alvast je plaats.