Film Loving Vincent

18 december 2018 | Kulturhus de Breehoek

Kosten: € 6,00, inclusief consumptie

In december wordt de film ‘Loving Vincent’ vertoond in Kulturhus de Breehoek. De film 'Loving Vincent' is 's werelds eerste volledig geschilderde speelfilm.

Het is één jaar na de dood van de gekwelde Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Armand Roulin, zoon van postbode Joseph, krijgt van zijn vader Vincents laatste brief, die hij aan diens broer Theo moet bezorgen. En zo begint een unieke reis door leven en werk van Van Gogh. Uniek, want dit is de eerste compleet geschilderde speelfilm waarin alle scènes zich afspelen op bekende plekken uit Van Goghs schilderijen. Acteurs spelen belangrijke personen uit Vincents leven en werden later overgeschilderd. Dat klinkt bedacht en bewerkelijk (wat het ook was), maar werkt wonderwel. Loving Vincent is onderhoudend, informatief, en erg mooi.

De film is op dinsdag 18 december om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek. De toegangsprijs is € 6,00, inclusief consumptie. Reserveer hier alvast je plaatsen.