Film ‘Een echte Vermeer’

19 december 2017, van 19:30 tot 21:30 | Kulthurhus de Breehoek

Kosten: € 6,00, inclusief consumptie

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In december wordt de film ‘Een echte Vermeer’ vertoond in Kulturhus de Breehoek. Een flitsend portret van een Nederlandse kunstvervalser.

De film speelt zich af in de jaren ’20. De jonge, getalenteerde Han van Meegeren schildert net als zijn grote idolen Rembrandt en Johannes Vermeer: met een welhaast fotografische precisie. Van Meegeren is een rebel in de kunst van de jaren twintig. Hij wordt halsoverkop verliefd op Jolanka, de vrouw van Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van het land. Bredius maakt de carrière van Van Meegeren kapot. Die zweert wraak en stelt zich tot doel een perfecte Vermeer te scheppen en die als echt te laten erkennen. Hij zal uiteindelijk moeten kiezen tussen zijn wraak of de liefde van Jolanka.


Een echte Vermeer is een film van regisseur Rodolf van den Berg, met Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn en Roeland Fernhout.
De film is op dinsdag 19 december om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Toegang is € 6,00, inclusief consumptie. Reserveer hieronder alvast je plaatsen.