Digitale werkplaats

20 april 2018 | Bibliotheek Scherpenzeel

Kosten: € 2,00

De Bibliotheek Scherpenzeel heeft het initiatief genomen om een digitale werkplaats op te richten. Een werkplaats waarin kinderen kunnen leren programmeren en waar digitaal geëxperimenteerd en geknutseld kan worden.

Op deze wijze kunnen kinderen de 21e -eeuwse vaardigheden opdoen. Dat zijn vaardigheden op het gebied van programmeren, mediawijsheid, creativiteit, verbeeldingskracht, probleemoplossend vermogen, verbanden leggen, samenwerken en kennisdelen.

De werkplaats is elke laatste vrijdag van de maand open van 16.00 tot 17.30 uur voor kinderen van 7 tot 17 jaar.
I.V.M. Koningsdag dit keer op 20 april ipv 27 april.
Entree is € 2,00 per persoon. Kinderen moeten zich van tevoren aanmelden bij de Bibliotheek. Tijdens de bijeenkomsten gaan de kinderen in groepjes of alleen aan de slag met diverse digitale projecten. Er is een breed scala aan verschillende onderdelen die verder weer onderverdeeld zijn in de verschillende niveaus. Nog nooit iets digitaal gedaan? Of juist wel: geen probleem, er zijn voor iedereen uitdagende projecten.
Er zijn projecten als programmeren met Scratch en een website bouwen. Maar er zijn ook Arduino-projecten, met ledjes. Virtual Reality en 3d ontwerpen behoort ook tot de mogelijkheden, evenals Lego WEDO of de Ozobot.
Het allerbelangrijkste is dat de deelnemers nieuwsgierig zijn, graag iets willen leren en zin heb in een uitdaging.

Per middag is er plaats in de werkplaats voor 12 kinderen uit Scherpenzeel. Van tevoren aanmelden via de knop onder dit bericht.
Entree is € 2,00 per persoon.
Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Alfred Haaksma of Marjon de Kruijff, tel. 033-2773107.