Digitale Werkplaats voor Specials

2 mei 2019, van 11:00 tot 13:00 | Kulthus de Breehoek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

VOLGEBOEKT!!! De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert tijdens de landelijke Autismemaand een ochtend voor kinderen met autisme van 7 – 17 jaar. De ochtend is in de meivakantie op donderdag 2 mei.

De kinderen gaan aan de slag met verschillende digitale projecten, waaronder mini-robotjes. Na afloop is er patat met een snack in het Grand Café in Kulturhus de Breehoek. De ouders zijn ook van harte welkom.

Deze ochtend is een zaal ingericht als ‘digitale werkplaats’. De kinderen kunnen hier leren programmeren en digitaal experimenteren. Er kan gekozen worden uit de volgende projecten:
* Scratch Jr. (programmeren op eenvoudige manier)
* Lego WeDo (Legomodellen bouwen en deze programmmeren met de computer)
* Micro-bit (een mini-computer die je zelf kunt programmeren)
* Ozobot (een robotje dat je kunt programmeren door kleuren, lijnen en programmeertaal)
* 3d print pen.

De Bibliotheek adviseert de ouders om samen met hun kind te kijken wat de verschillende projecten inhouden. Er staan allerlei filmpjes van deze projecten op de website van de Digitale Werkplaats: https://digitalewerkplaats.wordpress.com/. Vervolgens kunnen ouders en kinderen een keuze maken die het beste past bij het kind qua interesse, leeftijd en niveau. Voor advies of informatie kan contact worden opgenomen met de Bibliotheek Scherpenzeel, tel. 033-2773107.

De Digitale Werkplaats voor Specials is op donderdag 2 mei van 11.00 tot 13.00 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de onkosten. Voor ouders staat er in het Grand Café koffie en thee klaar.

De ochtend is uitsluitend voor kinderen met autisme.  De kinderen mogen bij hun aanmelding een eerste en tweede keuze voor een project doorgeven. De Bibliotheek maakt op basis van de aanmeldingen en beschikbaarheid van projecten een indeling. De kinderen krijgen na 26 april bericht voor welk project ze zijn ingedeeld.

VOLGEBOEKT!!!