Deel uw verhaal tijdens een WO2-café in Scherpenzeel

18 maart 2020, van 12:00 tot 14:00 | Kulturhus de Breehoek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

GEANNULEERD Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In heel Gelderland wordt dit lustrum gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés in Gelderse bibliotheken: dé plek waar alle Gelderlanders hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog kunnen delen.

Heeft u een mooi oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat u wilt delen? Of heeft u bijzondere foto’s, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar het WO2-café op woensdag 18 maart. Onder het genot van een broodje en koffie of thee kunt u uw verhaal delen met ons en met elkaar. Op iedere locatie zijn historici en oorlogskenners aanwezig. Zij beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als u vragen heeft.

De mooiste verhalen worden door Omroep Gelderland tijdens de WO2-cafés opgenomen en zijn terug te zien via de verschillende kanalen van Omroep Gelderland. Daarnaast worden de verhalen opgeslagen op het platform MijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

WO2-café in de Bibliotheek bij u in de buurt
Van 5 maart tot en met 15 april wordt het WO2-café iedere week op een andere locatie in Gelderland georganiseerd. Wilt u weten wanneer het café bij de Bibliotheek bij u in de buurt is? Kijk dan op www.gelderlandherdenkt.nl/wo2-cafes. In Scherpenzeel zijn Vereniging Oud Scherpenzeel, Grebbelinie in het Vizier en de Bibliotheek betrokken bij de organisatie vanj het WO2-Café.

75 jaar vrijheid, in het spoor van de bevrijders
Naast het WO2-café treedt Omroep Gelderland vanaf 30 maart drie weken lang in het spoor van de bevrijders. Ze reizen door de provincie en gaan terug naar de dag van de bevrijding, met de mensen die er zelf bij waren, portretten van onze bevrijders en met muziek die u meeneemt naar toen. 75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders is vanaf 30 maart iedere werkdag om 08.00 uur en om 18.20 uur te zien bij Omroep Gelderland.