Creation Lab

13 september 2019, van 16:00 tot 17:30 | Kulturhus de Breehoek

Kosten: 2,00

Het Creation Lab is voor kinderen van 7 tot 17 jaar die aan de slag willen met design, fotografie, film, programmeren en meer. Bij het Creation Lab is van alles te doen.

Deelnemers kunnen bijvoorbeeld sieraden ontwerpen en printen met de 3d printer. Er zijn 3d printpennen waarmee leuke gadgets gemaakt kunnen worden. Voor degenen die aan de slag willen met film of fotografie is er een green screen. Een green screen een groen oppervlak. Met een app kunnen de deelnemers dit groene vlak in van alles veranderen. Bijvoorbeeld een blauwe lucht waar je doorheen vliegt of een jungle waarin je rondrijdt in een auto.

Voor de muziekliefhebbers is er de Makey Makey. Sluit de Makey Makey aan op de computer en speel piano met bijvoorbeeld klei of fruit. En er kan nog veel meer met de Makey Makey.

Er zijn ook mini-robotjes. Deze robotjes werken met kleurcodes. Maak een tekening met lijnen en kleuren en de robotjes volgen de lijnen en voeren de opdrachten uit. Er kan ook een programma op de computer gemaakt worden, zodat de robotjes bijvoorbeeld een dansje kunnen doen.

Het Creation Lab is in 2019 op vrijdag 13 september en vrijdag 15 november van 16.00 – 17.30 uur in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel. Kinderen van 7 tot 17 jaar zijn van harte welkom. De entree is € 2,00 per persoon.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via onderstaande knop.