De Werkplaats is een ruimte waar de kinderen met verschillende digitale projecten zelfstandig, onder begeleiding, kunnen werken, ontdekken en leren.

Er zijn projecten zoals: programmeren met Scratch, het bouwen van een website, aan de slag met een Arduino en het maken van virtual reality projecten, experimenten met de Makey Makey besturen van de OZObot en het maken van een Virtuele Reality omgeving. De verschillende projecten worden afgestemd op het niveau van de kinderen.

Voor kinderen van 7 tot 17 jaar die het leuk vinden om te programmeren, digitaal te knutselen, te experimenten en te leren.

Net als in een echte werkplaats kan niet iedereen met hetzelfde gereedschap aan de slag. In overleg met de begeleiding wordt gekeken wie met welk project aan de slag gaat.

Op deze webstek kom je filmpjes tegen van de projecten waar op dit moment in de Digitaal werkplaats mee gewerkt kan worden en informatie over de werkplaats
https://digitalewerkplaats.wordpress.com/
 

1x per maand op vrijdagmiddag van 16.00 – 17.30 uur (laatste vrijdag van de maand)

In de werkplaats is ruimte voor 12 kinderen! Dus van tevoren aanmelden voor een volgende bijeenkomst dat kan via het aanmeldformulier (zie de agenda) of  via mail: info@bibliotheekscherpenzeel.nl

De werkplaats is gevestigd in Kulturhus de Breehoek [Bibliotheek]

Meenemen: € 2,00, bijdrage voor de werkplaats en neem je eigen tablet of laptop mee! Er zijn veel spullen maar meer is handig!

Voor meer informatie kan je terecht in de Bibliotheek.